This profile was edited with satanspace.com Editor Myspace Layouts

METALMILITA

Dobrodošli na moj blog ovaj blog ce vam predstaviti metal scenu trenutno u bih a i sire

31.08.2008.

EKSKLUZIVNO

USKORO  WEB STRANICA  "METALMILITA"

30.08.2008.

ST.ANGER


U 2003. Metallica je izdala St. Anger, zbirku najagresivnije muzike koju su napisali tokom decenije, o kojoj mišljenja i kritike jako variraju, dok je komercijalni uspjeh vrlo ogranicen .Jos uvijek zadnji album metallice izasao je 5.aprila 2003 godine i nije dozivio neku slavu ,narawno postoje razlozi za to :neki clanovi benda su dosli za lijecanja od raznih poroka itd,i ako ce mnogi rec da je ovo najlosiji album METALLICE ,ja se ne bi bas sa time slozio ,mozda ovo jeste slabiji album od prethodnih ili od BLACKA ,RELOADA i ostalih ali METALLICA jednostavno ima toliko kvalitetne albume da je ovaj ispao los jer smo navikli od njih samo na najbolje,meni licno ovaj album nije pretjerano los (i ako sam ja vjecni fan METALLICE pa mi ni jedan album nije los ne?)ST.ANGER je bolji album od nekih drugih albuma nekih METAL grupa ,ST.ANGER je napravljen uz veliku zbrku ali cisto sumnjam da ce i jedan album vishe i jedne grupe ne samo METALLICE premasiti albume tipa BLACK,MASTER OF PUPETS,LOAD,RELOAD,GARAGE INC. itd.Pricao sam sa dosta "iskusnih" METALACA koji prate METALLICU prakticno od osnivanja i objasnili su mi dosta stvari u vezi METALLICE ,tada sam shvatio dosta stvari ,.Ja nisam shvatio pouku pjesme ST.ANGER dok nisam pogledao spot ,ewo redoslijed pjesama sa zadnjeg albuma po mojoj ocjeni.:
1   MY WORLD
2   ST.ANGER
3   ALL WITHIN MY HANDS
4   DIRTY WINDOW
5   SWEET AMBER
6   SHOOT ME AGAIN
7   SOME KIND OF MONSTER
8   PURIFY
9   FRANTIC
10 INVISIBLE KID
11 THE UNNAMED FEELING

16.08.2008.

DEATH MAGNETIC

Ko sretni od mene moze da bude sad ,novi album METALLICE izlazi dan nakon mog rodjasa to jest 12.09.2008 ima tu neka tajna veza ,a jos bolja vijest je da cu aBd ici na koncerte METALLICE jer turneja ovog novog albuma je zahvatila i BEOGRAD i PULU tak da cu aBd ici na jedan koncert ,i jos nesh dobicu original album METALLICE DEATH MAGNETIC iz USA i to onaj od 145 $ na kojem ima i kako su snimljene pjesme i mini book o albumu,.METAL 4 EVER

13.08.2008.

ew konacno da se nakanim napist post o njoj

ew i ako moj blog ne sadrzi u scenario predstavljanje ljudi evo iznimka.,
ew ovako cura iz zenice ono pravo luda ironMegi joj je nick name(ew joj mala reklama)obozava maidene steta nije isla na koncert al et jbg sta ces .Bruce je rekao da ce doci opet samo zbog nje hehe,.et toliko pozz (ew ti konacno post)

13.08.2008.

EW MOJ NAJ SASTAV OD 5 CLANOVA

vokal      -  PHIL ANSELMO -PANTERA / DOWN
bass      - STEVE HARRIS - IRON MAIDEN
gitarista -KIRK HAMMETT - METALLICA
gitarista -MICK THOMSON -SLIPKNOT
bubanj  - LARS ULRICH - METALLICA

TO JE MOJ IDEALNI SASTAV U KOMENTARIMA VI NAPISITE SVOJ I KOMENTARISTE MOJ

12.08.2008.

SVE O KONCERTU IRON MAIDENA (LUDILO JE BILO)

Sta da vam pisem,o MAIDENU ludilo je bilo nesto nevjerovatno ew pokusacu krenuti od pocetka:
ulaz na stadion  odmah su mi oduzeli sve killere(5)kazu nemoze to unutra ali ok to nije bio jedini minus hehe ,predgrupe nezma koje su bila mislim lauren harris i jos neka "domaca",.i onda svicekamo MAIDENE  ali oni ne dolaze ipak nakon skoro pa sat vremena kasnjenja izlaze KRALJEVI METALA i apsulutno opravdavaju to sto su zakasnili,.svirka nesh nevjerovatno lduilo ja sam bio narawno u prvom redu mislim da mi je i BRUCE pozavidio na skakanji narawno non stop sam skako i pjevao tako da sam jedva izasao sa poljuda ,atmosfera je bila odlicna ali sve je puklo cjeli stadion je explodirao kada su pocelida sviraju "Fear of the dark" totalna evolucija jha sam mislio da sanjam uzivo gledati taj riff stvarno ludilo,.ipak brzo prodje i 2 sata koliko su svirali i ako je se koncert trebao zavrsiti u 23:15 zavrsio je negdje oko pola 1 ,oko 40.000 ljudi je bilo i jako puno nas Bosanaca narawno bilo bi i vishe da su se prodavale i jug u zapad 3bine ali nisu sve u svemu opce ludilo sto rece jedan moj prijatelj sam mogu mirne duse umrijeti heheh svi su mi se snovi ostvarili,definitivno najbolji koncert u mom zivotu al stvarno mislim da ce tako i ostati jedino ako METALLICA bude imala koncert u BIH pa dodjem,jos mi u glavi zvone riffovi ,,kada su svirali pjesmu meni jednu od drazih nesh sam se sav jezio to je pjesma narawno SEVENTH  SON OF A SEVENTH SON,,Bruce je rekao da ce doci opet uskoro opet nadam se da cemo se opet vidjeti heh,ew neke slike nazalost nisu moje nego do jednog poznanika pa se i ne vidi dobro ja sam bio odmah uz ogradu,NISAM ZELIO DA VAM DOSADJUJEM PA POST NIJE DUG O OTISCIMA SA KONCERTA U KOMENTARIMA.,"SCREAM FOR MEEE CROATIAA !!!! "koje bio zna o cemu se radi,ew i mojih slika

sa istokaod jarana
sa istokaod jarana


isto
isto


pred koncert
pred koncert


heheh ludilo
heheh ludilo


fear of the dark
fear of the dark


08.08.2008.

IRON MAIDEN SPLIT POLJUD (JOS SAMO 2 DANA)

Da, dobro ste pročitali - najveći metal bend svih vremena Iron Maiden 10. kolovoza nastupit će na splitskom stadionu Poljudu u sklopu svoje velike svjetske 'Somewhere Back in Time' turneje.

Kako smo neslužbeno saznali iz agencije Lupa Promotion, ulaznice kreću u prodaju 20. prosinca točno u podne po cijeni od 250 kuna na svim prodajnim mjestima Ticketpro.

Splitski nastup bit će jedini koncert Maidena u ovom dijelu Europe, i svakako svoju ulaznicu nabavite na vrijeme, jer ovo je jedna od najbrže rasprodanih turneja posljednih godina nekog benda, stoga ne oklijevajte.

Za sada mi je samo poznato da se ulaznice mogu u BiH nabaviti u Tuzli - agencija Eventin.Konacno jos samo 2 dana dosta se desavanja promijenilo u mom zivotu od prvog posta od ovog koncerta od ulaznica koje sam dijelio pa koje su mise kasnije vratile postom do sada idem u split jeeeje ludilo ce biti SOMEWHERE BACK IN TIME

06.08.2008.

BOGAMBER NAJBOLJI TRASH METAL BEND U BIH

Bogamber je osnovan nedje sredinom 1996.-e godine. Clanovi benda tada beshe: Suhi "Dz.S.", Nele "Bog Otac", Nebojsha "Pero", Hata, Traka. Svako je svirao svasta tako da sada to vise nije ni bitno... Nit ko zna... U periodu od ´96-´99 snimljeni su totalni demo snimci, koji jos do dana danashnjeg ostaju bezimeni i pod vjecnom misterijom. Na kraju 1999.-e Bogamber u postavi: Suhi, Nele, Hata; snima pjesmu pod nazivom "Nedostizno Svetogrdje" i sve do 2003-e godine bend ne radi apsolutno nista. Tada Suhi i Nele odlucuju da snime prvi puni album pod nazivom "Devastacija Sakralnog Objekta". Koji je nakon dva naporna dana, mnogo izgubljenih zivaca, cesto ugrozenog zdravlja clanova ovog projekta, muke i zalaganja, znoja, krvi i neopisive patnje, neizdangubljenih dana, neprospavanih noci, polomljenih trzalica, izlomljenih zica, trajno ostecenih glasnih istih, otudjenja od najblizih, stavljanja svega na kocku, dramaticnih trenutaka, licnih i sporadicnih tragedija, nagrizenih zanoktica, konacno zavrsen. Bend uskoro krece u nesvetu Metal bitku sirom svega... neceg... Slijede svirke, ne bise brojne, al krvave jasno da jesu. Skrnavilo se u Tuzli, Sarajevu te u Zagrebu gdje legende Bogamber nastupise sa slavnim njemackim pjandurama - Tankard. U Novembru 2007. carevi snimaju svoj drugi debi album (?!?) i nazivaju ga kratko i ne bas jasno zasto: "Nevjerovanje". Ovo sranje od albuma predstavlja Bogamber u jednom novom svjetlu koje se izgledalo samo upalilo nakon cetiri godine dokolicarenja po tuzlanskim kafanama... meni najbolja pjesma od nih je "nest ostro zabodeno u glavu"

04.08.2008.

MOLIM VAS PROCITAJTE OVAJ POST (VAN GOGH-RASTOK 2008)

<eh ovako nadam se da cete ovo citati neci biti dugo>sinoc odnosno jutros sam bio na rastoku to jest VAN GOGH-U koncert je bio odlican definitivno najbolji na kojem sam bio a bio sam na njih dosta .,muzika raja sve 5 cak sam se i pozdravio za ĐULETOM (vokal i gitarista) i sa bubnjarom SRBOM,.bilo je dobrih sutki ali sam rekao da necu vise pisati o njima ,Na koncertu je bilo negdje oko 3/4ooo ljudi    oko sredine koncerta clanovi grupe su sisli sa bine da podijele neke poklone za raju poklona je bilo samo 20 ali ja sam bio sreckovic i uhvatio jedan i zahvalio bi se curi koja je bila do mene jer mi je pomogla u tome da uzmem taj poklon i ona ih je dobila narawno,.KONCERT je bio ludilo mjuza odlicna pjesme ludilo i et ne bi da budem dosadan to je to,.ako je ko bio na RASTOKU i koncertu nek kaze u komovima pa da razmijenimo utiske ,.pozz

31.07.2008.

e

ej ljudi sry sto nisam odgovarao na komove i poruke bio sam na ljetovanju al sasd sam opet tu i metal 4 ever again

11.07.2008.

evo glasanje

METAL  
Selection   Votes
VOLIM  70% 7
NEMOGU BEZ NJEGA  10% 1
ONAKO SLUSAM GA POMALO  10% 1
BOLJI MI JE FOLK  0% 0
MRZIM  10% 1
nisam htjeo vise glasova htjeo sam samo 10 i zadovoljan sam rezultatom a mislim da bi i ostali metalci trebali biti jer od 10 glasova 7/8 su metalci,.hvala onima koji su glasali

11.07.2008.

don't forget SREBRENICA 1995

NEVER FORGET SREBRENICA 1995 ,DA SE NE ZABORAVI DANAS JE GODISNJICA GENOCIDA KOJEG SU POCINILI CETNICI U SREBRENICI  ZLOCINCI JOS NISU UHAPSENI APROSLO JE 13 G TO JE STVARNO JADNO I SRAMOTA NEZNAM STA DA KAZEM VISE .,DANAS IZ POSTOVANJA I SUOSJECANJA NECU SLUSATI MUZIKU NADAM SE DA CE I OSTALI KRENUTI MOJIM PUTEM,.NEVER FORGET SREBRENICA 11 07 1995.,JEDNA SI JEDINA  MOJA DOMOVINA JEDNA SI JEDINA BOSNA I HERCEGOVINA JEDNA SI JEDINA MOJA DOMOVINA JEDNA SI I JEDNINA SREBRENICA

10.07.2008.

zanimljivosti

bend NIGHTWISH sam poceo slusat od prije 1g,a aktivno prije 6 mjeseci jako mi se svidjaju zavolio sam ih pravo imam sve njihove albume,.ew zanimljivost na web siteu benda ono fol mozes ask neshto clanove benda i ja sam pitao /na repertoaru je bio JUKKA)moje 1. pitanje  je glasio (na eng narawno)zasto ti uvijek nosis maramu a 2. jesteli razmisljali kada doci u bIH i odrzati koncert,nisam se nadao da cu dobiti odg ali neki dan slucajno sam usao na stranici i vidio odg na moje pitanje narawno nisam mogoao vjerovati na prvo pitanje odg je bio 1)jer je to moj stil takvog me ljudi poznaju2)da razmisljali smo o dolasku u bih mislim da ce mo uskoro odrzati koncerti u i Bosni rekao je JUKKA,i jos nesh mnogi fanovi NIGHTWISHA su "bojkotovali"zbog toga so su izbacili TARJU  ubacili ANNETE ,narawno TARJA je legenda i mozda i bolje pjeva od ANNETE lai ipak ne treba blatiti ANNETE jer i ona odlicno pjeva i da je kojim slucajem situacija bila obrnuto da je TARJA zamijenila ANNETE mislim da bi i tada se neki "fanovi" bunili ,.NIGHTWISH odlican bend

08.07.2008.

1001 POSJETA HEHE

broj posjeta                                                                           :     1000
prosjecna dnevna posjecenost                              :    27.81
broj postova                                                                              :    16
broj komentara                                                                        :     139
blogera koji su ubacili moj blog u favorite    :    245

06.07.2008.

ALTER MUSIC FESTIVAL

AMF fest
metal punk rock fest je zavrsio bilo je fantasticno,srce mi je toliko veliko jer sam vidio da ima ljudi koji vole metal mrze turbo folk vidio sam da postoje ljudi kao ja .I ako me evo sada glava boli i vrat otpadose zobg mlataranja glavom ali vrijedilo je definitivno,"ukratko" cu opisati festival dakle nastupilo je 5 grupa metal punk i rock sastavi i jedan hip hop bend .Sto se tice grupa bili su dobri svi a posebno bi istakao i ako nisam neki fan punk-a ,zenski punk bend THINK iz banja luke cure su stvarno odlicne, odlicno sviraju a i lijepe su cak sam dobio i broj moba od pjevacice Tatjane.i treba reci da sam ja bio ubjedljivo najmladji na festu.Eh sada sa metalom u dvorani koja prima oko 5 hiljada ljudi okupilo se oko 1200 ljudi sto je i odlicno kada uzmemo u obzir kakva je situacija u bih u vidu muzike.Bilo je 600 metalaca sto je mene posebno obradovalo,negdje oko 300 pankera i 150 rokera to je procjena od oka.ATMOSFERA:atmosfera je bila fantasticna ludilo o ovome sam sanjao da svo svi metalci na jednom mjestu i radimo sta ocemo,SUTKA(E):sutke se bilo ono prave kao na koncertima velikih bendova ali ja bi izdvojio jednu u kojoj sam i sam sudjelovao ,dakle negdje oko 200 ljudi u sutki udera svako svakog (metal sutka) kasnije se ubacilo jos ljudi ja sam "pobjegao" od sutke nakon sto sam dobio 2,3 lakta u bubrege i morao sam pobjeci ali sam se kasnije vratio na jos par manjih sutki.PUNK SUTKE :e ovo su one sutke u kojima ja za jos par godina necu smjeti sudjelovati iz tog razloga jer su to sutke u kojima se koriste i predmeti palije zeljezne sipke i ostalo tak je bilo i ovaj put ali srecom nije bilo puno povrijedjeni.Kasnije je se napravila zajednicka sutka sa bracom pankerima i bilo je ludilo naravno.NAJBOLJI DIO VECERI: znamo svi da se jos od prije pankeri i reperi mrze izgleda da se i sada situacija nije promjenila ,.dakle na binu izlazi jedan reper sto je izazvalo negodovanje pankera i onda u dvoranu ulazi oko 150 fanova hip hop muzike ,mi metalci smo se sklonili na 3bine i ako nisam znao sta se desava mene su samo povukli gore na tribine na parketu su ostali pankeri i hip hoperi (da ih tako nazovem)u dvorani je tisina i svi su ocekivali fight 300 pankera i 150 "hip hopera" cak je i ovaj reper stao samo i gledao a gore na tribinama jedna grupa metalaca je skandirala PEACE PEACE PEACE ,dok je druga FIGHT FIGHT FIGHT,ali su ih ovi ostali metalci brzo usutkali da nebi i oni "obrali duhe"  ipak na kraju na srecu dolazi policija i treja napolje fanove hip hop mjuze i tak da nish nije bilo od fight ,mi metalci smo opet pokazali da smo najbolji pogotovo sa ono PEACE PEACE kad smo trazili pomirenje .i treba izdvojiti jos jedan blam seljaka(drotova) koji su mislili da se metalci pankeri medjusobno tuku ali to je bila samo sutka (koji su oni moroni).Pred sami kraj nestalo je i struje pa je onda nastao kaos u dvorani ali struja je ubrzo dosla zavrsila je i posljednja grupa i svi smo se fino razilsi.ET zavrsio je jos jedan fest meni jedan od drazih sigurno dugo cu ga pamtiti i ako imam i povrede sa njega ali sve 5,.pozZ ljudi nadam se da nisam bio predosadan. 

moc gitare dick not dead < bend>
04.07.2008.

FEST

sutra idem na metal punk rock fest u DOBOJU ,.jedva cekam.,dakle sutra (subota) u 21h na poligonu ispred 1 gimnazije pa pozivam vas sve da dodjemo naravno ja cu biti tamo ,.METAL PUNK ROCK FEST DOBOJ 2008 ,.ako ce neko ici nek mi se javi pa se mozda i sretnemo,.pozZ

02.07.2008.

METAL a sta bi drugo bilo >predrasude

alo ba ljudi sta vam je DOSTA mi je vise predrasuda o nama metalcima da smo :narkomani alkoholicari i neznam sta vise da na koncerte idemo samo da se napusimo dosta je bilo vise toga da nas osudjujete da smo olos i smecari .,za sve one koji misle tako o metalcima ew im malo statistike u svijetu 85% ljudi koi su slusaju metal su faklutetno obrazovni ,.a znamo svi da se uz folk moze samo napiti i za to ne osudjujte nas metalce da smo sve to sto se vi koji slusate turbofolk i folk,.mrzim kada ljudi imaju predrasude pogotovo o nama metalcima pa i o pankerima ,.cim nosis killere i oblacise u crno ili majice nekih metal grupu odmah se o  tebi prica ,ma bjezi od njeg on ti je sigurno narkoman.,DOSTA JE BILO TOGA VISE LJUDI

24.06.2008.

METAL is my lifestyle

pozz.,kroz ovaj post bi zelio da vidim koliko ima nas metalaca na bloggeru.,dakle ljudovi koji sluzaju metal.,vole ili mrze turbofolk zelio bi da u komentarima napisiu bilo sta slovo ,broj nebitno .,
p.s. mozel mi ko pomoci zaboravio sam sifru za mns,.mozel se to kako napraviti,.thx

17.06.2008.

MAGNETSKA SMRT METALLICE

Fanovi METALLICE (i ostali koje to zanima) doznali su ime njihovog novog albuma preko neobicen slagalice postavljene prosle sedmice na sluzbenim stranicama benda.Od utorka na site se pojavljivao po jedan djelic mozaika koji je na kraju otkrio natpis "DEATH MAGNETIC".

Ploca stize u trgovine za nekih tri mjeseca no promotivna turneja krece vec iduce sedmice kad METALLICE svira u bologni.

P.S. ZABRANJENO KOPIRANJE POSTA I SKIDANJE SLIKE SA POSTA

14.06.2008.

jedna od mojih najboljih pjesama

Cemetery Gates

Reverend reverend is this some conspiracy?
Crucified for no sins
An image beneath me
Whats within our plans for life
It all seems so unreal
I'm a man cut in half in this world
Left in my misery...

The reverend he turned to me
Without a tear in his eyes
It's nothing new for him to see
I didn't ask him why
I will remember
The love our souls had
Sworn to make
Now I watch the falling rain
All my mind can see
Now is your (face)

Well I guess
You took my youth
I gave it all away
Like the birth of a
New-found joy
This love would end in rage
And when she died
I couldn't cry
The pride within my soul
You left me incomplete
All alone as the
Memories now unfold.

Believe the word
I will unlock my door
And pass the
Cemetery gates

Sometimes when I'm alone
I wonder aloud
If you're watching over me
Some place far abound
I must reverse my life
I can't live in the past
Then set my soul free
Belong to me at last

Through all those
Complex years
I thought I was alone
I didn't care to look around
And make this world my own
And when she died
I should've cried and spared myself some pain...
Left me incomplete
All alone as the memories still remain

The way we were
The chance to save my soul
And my concern is now in vain
Believe the word
I will unlock my door
And pass the cemetery gates


Stariji postovi

METALMILITA
<< 08/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI

MOJE OMILJENE GRUPE
METALLICA
PANTERA
SLIPKNOT
SEPULTURA
SYSTEM OF A DOWN
TESTAMENT
IRON MAIDEN
MOTORHEAD
SLAYER
WHITESNAKE
NIRVANA
KREATOR
NIGHTWISH
CRADLE OF FILTH
CANNIBAL CORPSE
CHILDREN OF BODOM
MACHINE HEAD
PRO-PAIN

TRASH METAL NAD WELCOME TO MY BLOG

SYSTEM OF A DOWN - TOXICITY

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
27455

Powered by Blogger.ba